Wijncursus

Een toffe wijncursus volgen waar het enthousiasme van afspat? The Surfing Sommelier neemt jou mee in de wereld van wijn! Je gaat wijnproeven, maakt kennis met het maakproces van wijn, ontdekt je favoriete wijngebieden én we gaan op zoek naar jouw unieke smaak!

Je kent het wel: je hebt een etentje met vrienden, familie of je geliefde en wilt trakteren op een lekkere wijn. Maar eenmaal bij de winkel slaat de twijfel toe: zoveel keuze! Dus kies je toch maar weer voor een fles die je al kent, of voor een (te) dure wijn in de hoop dat die beter smaakt.

Wil jij zelfverzekerd de beste wijn kunnen kiezen en bij het volgende etentje indruk maken met je verrukkelijke fles wijn? Weten wat je echt lekker vindt? Begrijpen wat er op een wijnetiket staat? Kennismaken met het wijnvak en leren over de mooiste wijngebieden?
Volg een wijncursus bij The Surfing Sommelier! Of je nu alleen komt of samen met je partner, vrienden, collega’s of complete horecateam; je gaat naar huis met een vat vol nieuwe kennis, een lading enthousiasme en een geweldige ervaring.

Gevorderde wijncursus SDEN 3 ‘Gaat helaas dit najaar niet door’

525.00

Zin om je wijnkennis nog verder te ontwikkelen? Tijdens deze gevorderde wijncursus graven we in negen avonden een stuk dieper in de wereld van wijn. De cursus wordt gehouden op Wijngaard Noordwijk waar we worden geïnspireerd door de druivenstokken en de sferen van het wijn maken. The Surfing Sommelier deelt enthousiast al zijn wijngeheimen met jou en leert je o.a. over de verschillende wijngebieden, vinificatie, wijnbouw, wijnwetgeving, etiketten lezen en natuurlijk het allerbelangrijkste: wijnproeven! We maken gebruik van het boek 'Ik weet veel van wijn' t.w.v. € 42,95 (inbegrepen). De laatste avond bestaat uit een proefexamen en een feestelijke afsluiting met lekkere wijn-spijs combinaties. We proeven in totaal 72 verschillende wijnen. Mis het niet: word een echte wijnkenner en schrijf je direct in!

Basis wijncursus SDEN 2 ‘Oktober & November 2023’

285.00

Speciaal voor alle wijnliefhebbers en professionals die - net als The Surfing Sommelier – maar geen genoeg kunnen krijgen van wijn én hun eigen smaak willen ontdekken: in vijf avonden leer je hoe wijn wordt gemaakt, maak je kennis met verschillende wijngebieden en neem ik je mee in het proeven van wijn! We maken gebruik van het boek 'Ik weet meer van wijn' t.w.v. € 44,95 (inbegrepen). De cursus wordt gehouden op Wijngaard Noordwijk, een unieke locatie waar passie en kennis samenkomen. We proeven maar liefst 40 verschillende wijnen tijdens deze cursus. Waar wacht je nog op? Genoeg redenen om je direct in te schrijven!

Tweedelige basis wijncursus SDEN 1 ‘September 2023’

115.00

Kennis maken met wijn? Of simpelweg een stap zetten in meer kennis vergaren over hetgeen wat jij het liefste in je glas drinkt!. Speciaal voor iedereen die een beginnetje wilt maken met het proeven en beoordelen van wijn en die - net als The Surfing Sommelier – maar geen genoeg kunnen krijgen van wijn én hun eigen smaak willen ontdekken: in twee avonden laten we je kennis maken met de eerste stappen in het wijn maken, nemen we je mee naar verschillende wijngebieden en proeven we maar liefs 16 diverse wijnen! In deze energieke avonden laten wij je kennis maken met het mooie van wijn, misschien smaakt het wel naar meer, dan heb je geluk, want dit is nog maar het begin! Ter begeleiding van de cursus krijg je het 'boekje' 'Ik weet wat van wijn' t.w.v. € 8,95 (inbegrepen). De cursus wordt gehouden op Wijngaard Noordwijk, een unieke locatie waar passie en kennis samenkomen. We proeven maar liefst 12 verschillende wijnen tijdens deze cursus. Waar wacht je nog op? Genoeg redenen om je direct in te schrijven!
  • Deze website gebruikt cookies ter verbetering van de gebruikerservaring.
  • Voor het kopen van alcoholische dranken geld een minimum leeftijd van 18 jaar.​